Solution dyed nylon

Voordelen tapijt van Solution Dyed Nylon

⦁ Door en door geverfd – kleurvast
⦁ 100% uv-bestendig – lichtecht
⦁ Permanent antistatisch
⦁ Onderhoudsvriendelijk
⦁ Vlekbestendig & vuilafstotend
⦁ Bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen
⦁ Solution Dyed – Bleekmiddelbestendig
⦁ Geen kleurverschillen op de naad
⦁ Duurzaam
⦁ Prodis gecertificeerd voor woon- en projectgebruik

Door en door gekleurd SDN garens – 100% kleurecht

Solution Dyed Nylon is een toonaangevende vezelconstructie die steeds frequenter wereldwijd wordt gebruikt bij de productie van vloerbedekking. De kwalitatief hoogstaande Solution Dyed garens bieden tal van extra voordelen ten opzichte van gewone nylon garens. Het verschil ontstaat in het garenkleuringsproces. Bij Solution Dyed Nylon worden de garens door en door gekleurd doordat met oplossingsverven het pigment aan het polymeersmelt (de nylonpolymeren) wordt toegevoegd voordat de filamenten (oneindige vezels) tot garens worden geëxtrudeerd.

100% UV-bestendig en lichtecht

De kleur van Solution Dyed Nylon zit verankerd in het garen waardoor zonlicht en schoonmaakmiddelen vrijwel geen schade kunnen aanrichten. De kleuren zijn zéér permanent!
De garens zijn 100 % UV bestendig en zelfs bij gebruik van agressieve en schurende reinigingsmiddelen is kleurverlies tot een minimum beperkt.

Uitermate onderhoudsvriendelijk

Tapijt van Solution Dyed Nylon is zeer eenvoudig in onderhoud. Vuil blijft op de vezel zitten en trekt niet in waardoor alleen stofzuigen al een grote onderhoudsbeurt uitstelt.
Eventuele vlekken zijn snel en eenvoudiger te verwijderen waardoor het tapijt zichtbaar langer schoon en langdurig representatief blijft.

Slijtvast & uitstekend vuil- en vlekbestendig

Tapijt van Solution Dyed Nylon is zeer slijtvast, praktisch en heeft uitstekende vuil- en vlekwerende eigenschappen. Vrijwel alle eventuele vlekken kunnen met gewoon water worden verwijderd.

Solution Dyed – Bleekmiddelbestendig

Solution Dyed Nylon garen is volledig bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen waaronder (milde) bleekoplossingen. Een ernstige vlek kan desnoods met bleekmiddeloplossing of en ander agressief reinigingsmiddel worden schoongemaakt.

Duurzaam

Het verven van Solution Dyed Nylon is ook nog eens milieuvriendelijk doordat de kleurstof direct bij de extrusie wordt toegevoegd waardoor de opbrengsten hoog zijn, en er weinig afval is. Het waterverbruik is minimaal en er wordt geen gebruik gemaakt van milieuverontreinigende stoffen.
Daarnaast is tapijt van SDN door de officiële instantie Prodis getest en gecertificeerd met de garantie dat aan alle kwaliteitseisen voor duurzaam gebruik is voldaan.